Littekentherapie

Littekens genezen niet altijd even goed. Dat kan doordat er sprake is van een verstoring in het wondgenezingsproces of omdat het voorkomt op littekengevoelige plaatsen op het lichaam, zoals op het borstbeen of de schouders. Soms is het erfelijk bepaald. Littekens kunnen esthetische klachten geven, maar ook jeuk en bewegingsbeperkingen.

Striae, ook wel zwangerschapsstrepen genoemd, kan voorkomen op de huid van de armen, benen, buik en borsten. Het kan ontstaan door zwangerschap en bij mensen die veel aankomen of groeien in korte tijd. Ook bij bodybuilders ziet men soms striae ontstaan.

Foto

Technieken die bij het behandelen van littekens worden gebruikt zijn massagetherapie waaronder speciale fascietechnieken, Bioptron-lichttherapie, glycolzuurpeelings, microdermabrasie, het gebruik van siliconenpleisters of -gel, drukpakkingen, fysiotape, Dermapen en camouflagetherapie. Ook ontvangt u adviezen voor de thuisverzorging.

Zowel oudere als nieuwe littekens kunnen soepeler en minder zichtbaar worden. Het maakt littekens zachter, vlakker en gladder en geeft een afname van pijnklachten.